Telomerer – The telomeren Effect förlänger åldrandet

0

Vad är telomerer?

Telomerer är sturkturer på kromosomerna som spelar en nyckelroll i cellulärt åldrande. De sitter i slutet av DNA strängar och fungerar ungefär som plasten ytterst på skosnören. Har du undrat varför vissa sextio-åringar utseende som 40-åringar och varför vissa 40-åringar utseende som 60-åringar?

Huvudbudskapet i “The telomeren Effect” av psykolog Elissa Epel är att du har mer kontroll över din egen åldrande än du kan föreställa dig. Det är en banbrytande bok där medförfattare är Nobelpristagaren som upptäckte telomeras och telomerer roll i åldrandet. Specifika livsstil och psykologiska vanor kan skydda telomerer, bromsa sjukdomen och förbättra liv. Du kan faktiskt förlänga dina telomerer och kanske ditt liv baserat på en genomgång av tusentals studier.

  • Inte röka
  • Äta bra
  • Sova
  • Motionera
  • Minska stressen

Korta telomerer öka sannolikheten för celler att bli senescenta och producera molekyler som leder till inflammation, vilket är en stor riskfaktor för alla åldersrelaterade sjukdomar.


Share.

About Author

På dnaanalys.se skriver vi om DNA, DNA-tester och medicin teknik. Innehåll på denna webbplats bör inte användas som en ersättning för professionell medicinsk vård eller rådgivning. Användare med frågor om ett personliga hälsotillstånd bör rådgöra med kvalificerad sjukvårdspersonal.

Comments are closed.