Browsing: Proteiner

Vad är proteiner?
Ordet protein kommer från det grekiska ordet ”protos” som betyder ”det viktigaste” eller ”det första” och är de viktigaste av de fyra energigivande näringsämnena. Det är en av de viktigaste typerna av molekyler och finns hos alla levande organismer och virus. Proteiner utföra viktiga cellulära funktioner, såsom bildandet av cell arkitektur och moduleringen av cellaktivitet. Proteiner byggs från den genetiska information som finns i en gen.

Proteiner är äggviteämnen och samlingsnamnet för en grupp kvävehaltiga organiska föreningar. De är byggnadsmaterialet som du hittar hos alla djur och växtceller.

Proteiner är makromolekyler som består av långa kedjor av aminosyror (grundläggande byggstenar) och kommer i olika former, såsom receptorer, enzymer, hormoner och signalsubstanser.En proteinmolekyl består huvudsaklingen av aminosyremolekyler som är sammanfogade med peptidbindningar till långa kedjor som ofta är spiralformade eller veckade på olika sätt. Aminosyrorna beskrivs av arvsmassan eller DNA:t.

DNA analys
0

INSIG2

Insulin inducerad gen 2, även känd som INSIG2, är ett protein som i människor kodas…