NAD – Vad är NAD och fungerar det mot anti-aging?

0

Vad är NAD?

NAD är en förkortning som står för Nicotinamide Adenine Dinucleotide. Det ärr en molekyl som hjälper oss skapa energi (ATP). NAD hittas ofta i mitochondria

Låga nivåer ger ökad risk för hjärtsjukdom

Teorin säger att låga nivåer av en molekyl som kallas NAD är förknippade med ökad risk för hjärtsjukdom, typ 2-diabetes, Alzheimers sjukdom och accelererad åldrande. NAD nivåer sjunker naturligt med åldern.

En 2018 forskningsrapport i cell metabolism skriven av Imai beskrivs några av fördelarna som en liten ökning i livslängd, skydd mot Alzheimers och diabetes komplikationer, förbättrad muskel uthållighet, och förbättrad hjärta, lever och njure hälsa.

Hur kan du öka NAD

Molekylen kommer från Nicotinamide Riboside (NR). Det finns produkter som:

  • Niagen
  • Niacel
  • Elysium Basis

NR finns i mjölk. Niacel finns i mat som kalkon, kyckling, lax, brocolli, spenat och vitamin B1, B2 och B6.

Fungerar kosttillskott av NAD för att bekämpa åldrande?

Finns produkter exempelvis av Elysium Health men tvekamt om de har någon effekt eftersom det inte är vetenskapligt bevisat.


Share.

About Author

På dnaanalys.se skriver vi om DNA, DNA-tester och medicin teknik. Innehåll på denna webbplats bör inte användas som en ersättning för professionell medicinsk vård eller rådgivning. Användare med frågor om ett personliga hälsotillstånd bör rådgöra med kvalificerad sjukvårdspersonal.

Comments are closed.