Forskare skapade konstgjorda syntetiska embryon

0

I ett genombrott som omdefinierar hur livet kan skapas har embryologer vid University of Cambridge i Storbritannien arbetat med mus embryon från stamceller. De är syntetiska embryon som varken använder ägg eller spermier. Bara celler plockade från ett annat embryo.

Varför det är ett genombrott?
Konstgjorda embryon kommer att göra det lättare för forskare att studera den mystiska början av ett mänskligt liv, men de skapar samtidigt nya bioetiska debatter.

Forskarna placerade cellerna försiktigt i en tredimensionell ställning och såg när de började kommunicera och rada upp sig i den distinkta formen av ett mus embryo som förmodligen inte kunde ha vuxit till möss. Nästa steg är att göra et konstgjort embryo av mänskliga stamceller vilket är ett arbete som har bedrivits vid University of Michigan och Rockefeller University.


Share.

About Author

På dnaanalys.se skriver vi om DNA, DNA-tester och medicin teknik. Innehåll på denna webbplats bör inte användas som en ersättning för professionell medicinsk vård eller rådgivning. Användare med frågor om ett personliga hälsotillstånd bör rådgöra med kvalificerad sjukvårdspersonal.

Comments are closed.