Genteknikindustrin inom bioteknikmarknaden förväntas fördublas

0

Genteknikindustrin står idag för mindre än 1% av den nästan $ 300 000 000 000 globala bioteknikmarknaden men den siffran förväntas mer än fördubblas under nästa 5 åren.

Inom jordbruket är genetiskt modifierat utsäde redan en dominerande kraft har nått ett globalt värde av $ 16B 2014. Med det mänskliga genomet som är kartlagt, har denna sektor potential att bli en dominerande komponent av bioteknikmarknaden då företagen blir mer sofistikerade med att använda denna teknik. Genteknik erbjuder enorma möjligheter och  inom medicinska behandlingar och diagnostik, och har potential att producera mer näringsrika grödor och boskap. Den ekonomiska inverkan av genteknik kommer vara enormt viktig när produkterna flytta in i mainstream.

Ett företag som använder den nya tekniken är Kensho® som använder ett nytt index för att objektivt visa utvecklingen av företag som deltar i genteknikindustrin. Indexet består av amerikanska bolag med inriktning på genteknik som en huvudkomponent i sina affärsstrategier, eller tillhandahåller verktyg för att låta andra företag mer effektivt utföra sin egna forskning. Endast företag med ett börsvärde på 250 miljoner USD och en 3 månaders genomsnittlig daglig handel värde (ADTV) på 2 miljoner USD under den senaste indexval datum för ingå i indexet.

Indexet består av följande företag

Agilent Technologies
Aduro Biotech Inc
Alder Biopharmaceuticals Inc
Amphastar Pharmaceuticals Inc
AVEXIS
Biogen Idec Inc
Bellicum Pharmaceuticals Inc
bluebird bio, Inc.
Biomarin Pharmaceutical Inc.
CELLECTIS SA ADR 1:1
Charles River Laboratories Intl
DuPont
EDITAS MEDICINE
Epizyme, Inc.
Fibrogen Inc
Immunomedics
Inovio Pharmaceuticals
Juno Therapeutics Inc
Kite Pharma Inc
Ligand Pharmaceuticals Inc.
Monsanto Company
NantKwest
Newlink Genetics Corporation
Novavax
Novartis Ag
Spark Therapeutics Inc
UNIQURE
Regeneron Pharmaceuticals
Seattle Genetics
Sangamo Biosciences
Shire Plc American Depositary Shares
Sanofi-Aventis Sa
Sorrento Therapeutics
Syngenta Ag
Thermo Fisher Scientific Inc
United Therapeutics Corp.
Vertex Pharmaceuticals Inc.
Intrexon Corporation
Ziopharm Oncology Inc

 


Share.

About Author

På dnaanalys.se skriver vi om DNA, DNA-tester och medicin teknik. Innehåll på denna webbplats bör inte användas som en ersättning för professionell medicinsk vård eller rådgivning. Användare med frågor om ett personliga hälsotillstånd bör rådgöra med kvalificerad sjukvårdspersonal.

Comments are closed.