Biohacking

0

Vad är en biohackare?

DIY Biologi där man utför experimentell forskning inom biologi och syntetisk biologi. Där har man utrustning som finns på universitet och man kan forska med andra som är intresserade.

På flera platser har det dykt upp små kreativa biolabb där man kan lära sig mer om bioteknik. En del platser har blivit hubbar som pratar om lagstiftning och patentering av bioligiska material och mänskliga gener medan andra experimenterar med biohacking som innebär att anlägga ett hacker-synsätt på biologi och människokroppen.

Det har på kort tid lanserat ett globalt nätverk av gör det själv biologi (DIYBIO) verksamhet och som ägnar sig åt biohacker verksamhet. I Köpenhamn har man tex haft projekt med Vagina Yogurt – Vaghurt där de sett på mikrobiologi och olika tekniker. Detta handlar om experiment där man experimenterar. De första dagarna i Biologigaragen finns det flera experiment att välja mellan och materialet går att få tag på i en vanlig mataffär.

  • Odla kombucha
  • Odla Kefir
  • Extrahera din egen DNA

Andra exempel på labb

New Yorks Community Biolab där man kan lära sig mer och ta utbildningar och deta i experiment.
https://www.genspace.org/

Diyspartanbiotech i Australien
http://www.ausbiotech.org/

Hackerspace Prag är en community drive
Brmlab Prague
https://brmlab.cz/

BiologiGaragen Copenhagen
http://biologigaragen.org/

La Paillasse Biohack Lab Paris
London Hackspace
Dutch DIYbio Amsterdam
DIYbioMCR/Madlab Manchester
BioCurios, San Francissco
BOSSLab, Boton
Genspace, New York
http://biocurious.org – Silicon Valley

Share.

About Author

På dnaanalys.se skriver vi om DNA, DNA-tester och medicin teknik. Innehåll på denna webbplats bör inte användas som en ersättning för professionell medicinsk vård eller rådgivning. Användare med frågor om ett personliga hälsotillstånd bör rådgöra med kvalificerad sjukvårdspersonal.

Comments are closed.